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Question to GRSG delegations regarding approval of Class II vehicles 
with 0 declared standing passengers.

Question that Spanish delegation would like to raise to GRSG delegations regarding UN Regulation No. 107:
Spanish authority has been asked by a manufacturer about the possibility of granting the approval according R107 of a vehicle Class II declaring 0 standing passengers. According to the definitions of classes II and III in paragraphs 2.1.1.2 and 2.1.1.3 :
“2.1.1.2.   ‘Class II’:  vehicles constructed principally for  the  carriage  of  seated passengers,  and  designed to  allow  the carriage of standing passengers in the gangway and/or in an area which does not exceed the space provided for two double seats;
2.1.1.3.  ‘Class III’: vehicles constructed exclusively for the carriage of seated passengers;”
Spanish position is that a vehicle with no standing passengers declared should be considered a Class III vehicle, but according to the manufacturer some delegations might have a different position, it would be appreciated the opinion about this subject of the GRSG delegations.
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