Distr. GENERAL

ECE/CES/SEM.54/1 13 June 2006

Original: ENGLISH

ENGLISH AND RUSSIAN ONLY

UNITED NATIONS STATISTICAL COMMISSION and ECONOMIC COMMISSION FOR EUROPE CONFERENCE OF EUROPEAN STATISTICIANS

EUROPEAN COMMISSION STATISTICAL OFFICE OF THE EUROPEAN COMMUNITIES (EUROSTAT)

## ORGANISATION FOR ECONOMIC COOPERATION AND DEVELOPMENT (OECD) STATISTICS DIRECTORATE

Joint UNECE/Eurostat/OECD Seminar on the Management of Statistical Information Systems (MSIS) Sofia, Bulgaria, 21-23 June 2006

## PROVISIONAL AGENDA AND TIMETABLE

At the invitation of the Government of Bulgaria, the meeting will be held at the Central Army Club, 7 Tzar Osvoboditel Blvd., 1000 Sofia and will begin on Wednesday, 21 June at 9.30 a.m.

Time	Session	Documentation		
Wednesday, 21 June 2006				
09:30	Opening of the meeting	ECE/CES/SEM.54/1		
	Introduction to Topic (i): Changes in statistical processes			
09:45	Discussant: Marton Vucsan (Statistics Netherlands) and presentation hour, 20 minutes)	of <b>invited papers</b> (1		
10.05	National routing system for vital events (Canada)	ECE/CES/SEM.54/3		
10.25	Applying evolutionary algorithms to disclosure control problems (United Kingdom)	ECE/CES/SEM.54/4		
10.45	Break (20 minutes)			
11.05	Integration of information systems in component by component	ECE/CES/SEM.54/5		
	development of ISIS – the BNSI practice (Bulgaria)			
	Presentation of supporting papers (1 hour 10 minutes):			
11.25	The production model and reorganization of IT at Statistics Finland	ECE/CES/SEM.54/6		
11.35	Processing administrative sources to produce statistics: report on some French experiences (France)	ECE/CES/SEM.54/7		
11.45	Applying web services to governmental organizations: the case of the National Statistical Service of Greece	ECE/CES/SEM.54/8		
11.55	The evolvement of statistical processing in Ireland	ECE/CES/SEM.54/9		
12.05	Survey on IT organization and standards in National Statistical Institutes (Italy)	ECE/CES/SEM.54/10		
12.15	IST – Different approach to statistical data processing (Serbia and Montenegro)	ECE/CES/SEM.54/11		
12.25	Using administrative sources - a basis for a better statistical process (Slovenia)	ECE/CES/SEM.54/30		

page 2		
12.35 –	Lunch break	
14.30	Lunch bleak	
14.30	General discussion and conclusions of Topic (i) (1 hour)	
15.30	Break (20 minutes)	
15.50		f the Conference of
13.30	Introduction to Topic (iv): Review and follow-up to the activities of	the Comerence of
	European Statisticians Discussant: Juraj Riecan (ECE) and presentation of invited and support	ting papara (50 minutas)
15.50	Review and follow-up to the activities of the Conference of	ECE/CES/SEM.54/22
13.30	European Statisticians (ECE)	ECE/CES/SEWI.34/22
16.10	Task Force on Electronic Data Reporting (ECE)	ECE/CES/SEM.54/23
16.30	CAPI system at Central Statistical Bureau of Latvia	ECE/CES/SEM.54/24 ECE/CES/SEM.54/24
16.40	General discussion and conclusions of Topic (iv) (50 minutes)	ECE/CES/SEIVI.34/24
17.30	EOB	
19.30	Cocktail reception offered by the Bulgarian National Statistical	
17.50	Institute (venue to be announced)	
	institute (venue to be uniformeed)	
	Th	
0.20	Thursday, 22 June 2006	
9.30	Introduction to Topic (ii): Dissemination and client relations	1 20 :
0.50	Discussant: Cathy Wright (IMF) and presentation of <b>invited papers</b> (1	
9.50	Hosting a data bank (Denmark)	ECE/CES/SEM.54/12
10.10	A strategy for controlled and secure access to microdata at Statistics Netherlands	ECE/CES/SEM.54/13
10.30		
10.50	Break (20 minutes) Statistics in Cyberspaces how has the Internet shanged the U.S.	ECE/CEC/CEM 54/17
10.30	Statistics in Cyberspace: how has the Internet changed the U.S.	ECE/CES/SEM.54/17
	Bureau of Labor Statistics? (United States) <b>Presentation of supporting papers</b> (30 minutes):	
11.10	Multidimensional statistical data dissemination on the Web (Italy)	ECE/CES/SEM.54/14
11.10	Micro Data Service System (MDSS) (Republic of Korea)	ECE/CES/SEM.54/15
11.30	Practical experience towards designing websites for presentation of	ECE/CES/SEM.54/16
11.50	statistical data (Slovakia)	LCE/CLS/SLIVI.54/10
11.40	Mutual relations with clients and a policy in the field of distribution	ECE/CES/SEM.54/32
111.0	of information (Azerbaijan)	
11.50	Organization of data input and dissemination of information using	ECE/CES/SEM.54/33
	web technologies (Azerbaijan)	
12.00	General discussion and conclusions of Topic (ii) (45 minutes)	
12.45 –	Lunch break	
14.30		
14.30	Future work	
15.15	Special session: Presentations of developing information systems in	the Bulgarian
	National Statistical Institute Coordinator: Svetlana Ganeva	
15.20	Register of Statistical Units	ECE/CES/SEM.54/25
15.40	Statistical classifications	ECE/CES/SEM.54/26
16.00	Break (20 minutes)	
16.20	Planning and design of the statistical survey	ECE/CES/SEM.54/27
16.40	Better terminology use – bilateral electronic metadata vocabulary for	ECE/CES/SEM.54/28
	the BNSI experts	
17.00	Demography	ECE/CES/SEM.54/29
17.20	General discussion	
	EOB	

ECE/CES/SEM.54/1

## Friday, 23 June 2006

09.30	Introduction to Topic (iii): Exploitation of IT service partnerships within statistical organizations (ISIs and NSIs)  Discussant: Dayantha Joshua (ONS, U.K.) and presentation of invited papers (1 hour)		
09.50	New ICT architecture in the Czech Statistical Service – results of	ECE/CES/SEM.54/18	
	cooperation with ICT experts and companies (Czech Republic)		
10.10	UK/ONS experience in gaining value from an external partnership	ECE/CES/SEM.54/19	
	United Kingdom)		
10.30	Break (20 minutes)		
	Presentation of supporting papers (30 minutes):		
10.50	IT strategy and planning in the Federal Statistical Office of Germany	ECE/CES/SEM.54/20	
11.00	Towards a service-orientated architecture for the statistical value	ECE/CES/SEM.54/21	
	chain (United Kingdom)		
11.10	The IMF's IT Strategic Sourcing Initiative (IMF)	ECE/CES/SEM.54/31	
11.20	General discussion and conclusions of Topic (iii) (1 hour)		
12.20 -	Lunch break		
14.30			
14.30	Adoption of the report and conclusions of the meeting (1 hour)		
15.30	End of MSIS 2006		

\_\_\_\_